Botanische tuin Delft

Te boeken vanaf 15 personen!

Zin in een leerzame middag vol rust en natuur? 


De Botanische Tuin van de TU Delft ligt aan het Rijn-Schiekanaal, vlakbij de Oostpoort en op loopafstand van de moderne TU-campus. Hij werd bijna honderd jaar geleden aangelegd samen met het gebouw waar de tuin achter ligt, en met de stadswijk Wippolder. Het terrein was oorspronkelijk een drassig weiland met ernaast de kruidentuin voor Delftse apothekers. De Botanische Tuin is nu ongeveer 2,5 ha groot. Het is de grootste aaneengesloten groene ruimte bij de Delftse binnenstad.
Meer informatie over de Botanische Tuin vindt u hier!

De vaartocht
Wanneer u bij Zieken in Den Haag aan boord stapt van deze vaartocht richting De Botanische Tuin, varen we vanaf de Trekvliet via de Zuidvliet en dan het Rijn-Schiekanaal op. Na ongeveer 1.5 uur meren we vlakbij de Oostpoortbrug af. Na 5 minuten lopen bent u bij de ingang van de Botanische Tuin en start hier de interessante rondleiding.  

De rondleiding duurt 1 uur en heeft als thema ‘Van Plant tot Techniek’, waarbij de focus ligt op planten die door de mens gebruikt worden. Denk daarbij aan vezels, oliën, hout, medicijnen, voedsel, verf, etc.

Na deze rondleiding varen we weer terug richting Zieken in Den Haag.

Meer informatie
Voorbeeld:
Vertrek: 13.00 uur vanaf Zieken 1, Den Haag
Terugkomst: 17.00 uur Zieken 1, Den Haag 
Ergens anders opstappen kan natuurlijk ook!

Het schip is voorzien van een toilet, geluidsinstallatie en een schipper/gids.

Vaart u gezellig mee?
reserveer hier

Tilanusstraat 30
2672 BL Naaldwijk
0174 - 623 622
info@dehollandsevloot.nl