Varen Delft

Aan de Schie bevindt zich de historische binnenstad van Delft. Deze stad is ontstaan door het starten van een ontginningsproject in 1050 waarbij delven (graven) werden gemaakt. Hier heeft ‘Delft’ ook zijn naam aan te danken en zij staan dan ook bekend om de vele grachtjes door de gehele stad.
De VOC route is een van de vele vaarroutemogelijkheden.

Dit zijn mogelijke routes:

De Vergeten Route
De Vergeten Route is een prachtige tocht door Midden-Delfland en Delft. Onderweg zien we het dorpje ’t Woudt, komen we langs de Groeneveldse molen en het prachtige centrum van Schipluiden. Het uitzicht is prachtig terwijl we langs oude landhuizen, molens en kerken varen. Na het plaatsje Den Hoorn varen we Delft in en komen we langs het nieuwe station, het oude VOC gebouw en de beroemde Oostpoort. Deze route duurt ruim 3 uur.

Vaartocht rondom Delft
Ontdek de interessante plekken van de omgeving Delft! We stappen op bij het nieuwe Centraal Station van Delft. Deze vaartocht gaat eerst langs het Kruithuis van de VOC en de Porceleyne Fles. Onderweg gaan een 3-tal bruggen voor ons open en komen we langs de Oostpoort. Hier zien we de oude gebouwen van de Universiteit van de Koninklijke Gist- en Spiritusfabriek. De schipper/gids vertelt het verdere verhaal van Delft. Deze route duurt ongeveer 1,5 uur.
Ook leuk in combinatie met een stop bij de Delfts Blauw fabriek!

De VOC route van Delft naar Delfshaven
De VOC route vertelt het verhaal over hoe de specerijen vroeger van Delft naar Delfshaven werden vervoerd. Beginnend bij Station Delft varen we over de Delftse Schie in de richting van Rotterdam. Op deze route komen we onder andere langs De Porceleyne Fles, de voormalige Nederlandse Kabel Fabriek en het Kruithuis van Delft. In Overschie komt de Delftse Schie samen met de Delfshavense Schie, de Rotterdamse Schie en de Schiedamse Schie. We varen langs de monumentale Hoge brug die in 1662 gebouwd werd, omdat VOC-schepen toentertijd baat hadden bij een goede (brede) doorvaart. Vanaf dit punt varen we het gebied van Rotterdam in. We vervolgen de route langs de Van Nelle fabriek en het zakkendragershuisje, om vervolgens in de Delfshaven aan te komen. Hier kunt u eventueel van boord. Deze vaart duurt 3,5 tot 4,5 uur.

U kunt opstappen bij Station Delft. Indien u ergens anders wilt opstappen, dan kunt u dit met ons overleggen.

Ontdek de omgeving van Delft!
Contact ons

Tilanusstraat 30
2672 BL Naaldwijk
0174 - 623 622
info@dehollandsevloot.nl