Varen Den Haag

Den Haag was tot het midden van de 19e eeuw een echte grachtenstad. De grachten dienden toen voor de scheepvaart. Tijdens een mooie rondvaart zal Den Haag u verbazen!

Dit zijn mogelijke routes:

De open bruggen route naar Scheveningen
De open bruggen route in Den Haag is heel bijzonder. De gemeente Den Haag doet speciaal 4 bruggen voor ons open om overdekt of niet door Den Haag naar Scheveningen te varen. Onderweg krijgt u mooie doorkijkjes en historische panden te zien. Deze route duurt ongeveer 1,5 uur.

De Geheime Route
Al jaren lang een favoriet bij onze passagiers! We starten de Geheime Route bij de Bonte Haas in Wateringen en varen richting de wijk Sion. Van daar uit komen we via de Vliet midden van Den Haag terecht. Hierna volgt een mooie route door smalle begroeide wateren. Via de oude veiling Sammersbrug, waar tot de jaren ’70 per schuit de producten werden gebracht, varen we weer terug naar de Bonte Haas. Deze route duurt ongeveer 3 uur.

van Den Haag naar Leidschendam
Deze vaartocht is een hele mooie vaart langs oude villa’s en kastelen. De Haagse Vliet met de nog werkende haven Binckhorst en de sluis van Leidschendam. Deze route duurt ongeveer 1,5 uur.

van Den Haag richting het Zuiderpark
Een onbekend gebied voor het varen in Den Haag. Vanaf het Zieken varen we naar de Laakhaven, Soestdijksekade en Veenendaalkade. De schipper/gids vertelt u alles over de aanleg van de haven en Laakkanaal. Daarna vaart u langs de woonboten en het Zuiderpark, maar ook langs de urban farmers in Den Haag. Deze route duurt ongeveer 1,5 uur.

U kunt opstappen bij Het Zieken in Den Haag of bij de Sluiskant in Leidschendam. Indien u ergens anders wilt opstappen, dan kunt u dit met ons overleggen.

Ontdek de omgeving van Den Haag!
Contact ons

Tilanusstraat 30
2672 BL Naaldwijk
0174 - 623 622
info@dehollandsevloot.nl