Varen Rotterdam

Toen in 1389 de Delfshavense Schie werd gegraven om de stad Delft een verbinding met de Maas te geven, konden de schepen vanuit Delft de Nieuwe Maas in Rotterdam bereiken.

Dit is een mogelijke route: 

De VOC route van Delft naar Delfshaven
De VOC route vertelt het verhaal over hoe de specerijen vroeger van Delft naar Delfshaven werden vervoerd. Beginnend bij Station Delft varen we over de Delftse Schie in de richting van Rotterdam. Op deze route komen we onder andere langs De Porceleyne Fles, de voormalige Nederlandse Kabel Fabriek en het Kruithuis van Delft. In Overschie komt de Delftse Schie samen met de Delfshavense Schie, de Rotterdamse Schie en de Schiedamse Schie. We varen langs de monumentale Hoge brug die in 1662 gebouwd werd, omdat VOC-schepen toentertijd baat hadden bij een goede (brede) doorvaart. Vanaf dit punt varen we het gebied van Rotterdam in. We vervolgen de route langs de Van Nelle fabriek en het zakkendragershuisje, om vervolgens in de Delfshaven aan te komen. Hier kunt u eventueel van boord. Deze vaart duurt 3,5 tot 4,5 uur.

U kunt opstappen bij Station Delft voor de VOC-route richting Rotterdam. Indien u ergens anders wilt opstappen, dan kunt u dit met ons overleggen.

Ontdek de omgeving van Rotterdam Delfshaven!
Contact ons

Tilanusstraat 30
2672 BL Naaldwijk
0174 - 623 622
info@dehollandsevloot.nl